Ullas vita Kladdekaka

Serverar: 6-8 portioner

Ljuvlig!!!!!!!!!

Ingredienser

  • 150 g vit choklad
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Glasyr
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 granatäpple (kärnorna)
  • Instruktioner

    1. Smält choklad och smör i ett vattenbad. Låt det svalna. Blanda i socker, vetemjöl och vaniljsocker. Rör i ägg och citronskal sist.
    2. 175 grader i ugnen ca 30 minuter.
    3. Glasyren: Blanda ihop alla ingredienserna - ej granatäpplekärnorna.
    4. När tårtan kallnat, brer man på glasyren och strör granatäpplekärnorna över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben