Ullas vitlöksdoftande Risotto med färsröra

Serverar: 4 portioner

Snabblagat, billigt och mycket gott.....Vad kan man mer önska.

Ingredienser

  • 1 stor finhackad gul lök
  • 2-3 msk margarin
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6-7 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 tsk äkta soja
  • Färsröran
  • 3 hg köttfärs
  • 2 finhackade lökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk Italiensk salladskrydda eller oregano/basilika
  • 3-4 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • (ev. lite rött vin)
  • peppar
  • Instruktioner

    Hacka och fräs löken. Lägg i riset och rör om, så att det blir glansigt. Späd med buljong och soja. Låt riset koka upp. Sänk värmen till minsta möjliga. Koka i 20 minuter. Under tiden bryner man färs och lök. Blanda i vitlök, tomatpuré, salladskryddor. Lös upp buljongtärningen i vattnet och häll blandningen över färsen. Ev. kan lite rödvin blandas i. Peppra lite. Blanda riset och färsen och strö över lite riven ost. Servera en god grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben