Ullas winervaniljbullar

Serverar: 30 portioner

Små härliga bullar...typ winerbröd. Försvinnande goda!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 200 g rumstemp. marg
  • 1 msk socker
  • ca 6 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 75 g marg
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Pensling
  • Ägg
  • Garnering
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    Ca 30 st. 2 tim. jäsning Smula jästen. Tillsätt mjölken och rör. Tillsätt matfett, socker och mjöl. Arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut till en stor fyrkant 40X40 cm. Skär ut fyrkanter 8x8 cm. Klicka ut fyllning mitt på fyrkanterna. Vik upp hörnen och knip ihop dem. Jäsa övertäckta 2 tim. Pensla med uppvispat ägg. Mitt i ugnen 250 grader ca 5-8 min. Kallna utan bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben