Ultimata morotskakan

Recept på morotskaka finns i varenda kokbok numera, men detta recept har en hemlighet bakom. Hemligheten om kakans saftighet är krossad ananas och morotspuré istället för rivna morötter.

Ingredienser

  • 2-3 medelstora morötter
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 ½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 2 ägg
  • 2 dl hackade valnötter
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl krossad ananas
  • Glasyr
  • 200 g cream cheese
  • 2-3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa en rund kakform. Koka morötterna mjuka, kör sedan till purè i matberedare, låt svalna.
    3. Blanda de torra ingredienserna. R ör i olja och ägg till en jämn smet. Tillsätt valnötter, kokos, morotspurè och ananas. Rör om ordentligt så att allt blandas väl.
    4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den på ett galler och låt den kallna under formen.
    5. Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    4.8
    50 min
    8-12
    5
    4.9
    45 min
    4-6
    16

    Kommentarer (1)

    marlil0204 16 januari 2012

    En jättegod saftig kaka. Jättegott med valnötterna och kokosen. Kakan blev uppskattad utav alla. Den blev dock något för hög enligt mitt tycke i förhållande till den goda toppingen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben