Recept på morotskaka finns i varenda kokbok numera, men detta recept har en hemlighet bakom.
Hemligheten om kakans saftighet är krossad ananas och morotspuré istället för rivna morötter.
Ingredienser
2-3 medelstora morötter
4 dl vetemjöl
3 ½ dl socker
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl rapsolja
2 ägg
2 dl hackade valnötter
2 dl kokosflingor
1 dl krossad ananas
Glasyr
200 g cream cheese
2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en rund kakform.
Koka morötterna mjuka, kör sedan till purè i matberedare, låt svalna.
- Blanda de torra ingredienserna. R
ör i olja och ägg till en jämn smet.
Tillsätt valnötter, kokos, morotspurè och ananas. Rör om ordentligt så att allt blandas väl.
- Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr.
Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den på ett galler och låt den kallna under formen.
- Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan.
Liknande recept
Kommentarer (1)
En jättegod saftig kaka. Jättegott med valnötterna och kokosen. Kakan blev uppskattad utav alla. Den blev dock något för hög enligt mitt tycke i förhållande till den goda toppingen.