Underbart god chokladpannacotta/chokladpudding

Serverar: 5 portioner

Tid: 20 minuter

Provade mig fram igår då jag skulle göra chokladpannacotta och detta är vad det blev, supergott!

Ingredienser

  • 3 gelatinblad/gelatinpulver
  • 5 dl mellangrädde
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • 1 eller 1/2 msk oboypulver
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen/pulvret i kallt vatten i ca 5 minuter.
    2. Koka upp grädden och sockret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan.
    3. Pressa vattnet ur gelatinbladen, lägg bladen/pulvret i gräddblandningen och rör om ordentligt, tills de har smält. Tillsätt kakaon och oboypulvret, blanda. Fördela blandningen i 5 glas, eller dessertskålar, trä över plasfolie, eller liknande och ställ in i kylen cirka 2 timmar(jag behövde lite mindre än 2 timmar).
    4. Servera som den är eller med någon sorts bärgrädde, du bestämmer!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben