Chokladpudding med hallongrädde

Serverar: 3-4 portioner

Underbar chokladpudding i botten som toppas med härlig hallongrädde.

Ingredienser

  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl kakao
  • 30 g mörk choklad hackad
  • 3 msk socker
  • 3 ägg
  • 1 äggula
  • Hallongrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölk, grädde, kakao, choklad och socker. Låt svalna en aning. Vispa ägg och äggula lite lätt. Slå chokladmjölken över äggen och rör ihop.
    2. Häll smeten i portionskoppar. Ställ portionskopparna i en långpanna och ställ in i 125° varm ugn. Häll lite vatten i långpannan och grädda i ugnen ca 35 minuter. Puddingen ska bara precis stanna, kyl.
    3. Vispa grädden, vänd ner hallonsylten och toppa de avsvalnade chokladpuddingarna med hallongrädde. Njut!

    Liknande recept

    4.8
    10 min
    3-4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben