Underbar chokladpudding i botten som toppas med härlig hallongrädde.
Ingredienser
2 ½ dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 dl kakao
30 g mörk choklad hackad
3 msk socker
3 ägg
1 äggula
Hallongrädde
1 dl vispgrädde
2 msk hallonsylt
Instruktioner
Koka upp mjölk, grädde, kakao, choklad och socker. Låt svalna en aning. Vispa ägg och äggula lite lätt. Slå chokladmjölken över äggen och rör ihop.
Häll smeten i portionskoppar. Ställ portionskopparna i en långpanna och ställ in i 125° varm ugn.
Häll lite vatten i långpannan och grädda i ugnen ca 35 minuter. Puddingen ska bara precis stanna, kyl.
Vispa grädden, vänd ner hallonsylten och toppa de avsvalnade chokladpuddingarna med hallongrädde.
Njut!