Rulltårta med hallongrädde

Serverar: 20 portioner

Rulltårta med hallongrädde

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vatten
  • Hallongrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 3-4 dl hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåts-papper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner mjölblandningen och vattnet i smeten. Bred ut smeten jämnt över pappret.
    2. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
    3. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåts-papper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite vatten. Låt den kallna under långpannan.
    4. Vispa grädden till ett mjukt skum. Blanda i hallonen och vispa till ett stadigt skum så att bären fördelar sig jämnt i grädden.
    5. Bred grädden över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret och låt den ligga med skarven ner.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Disen 9 januari 2011

    Underbart gott!!!

    bexag 16 maj 2011

    kan man göra den helt klar o sen frysa?

    eken21 25 februari 2012

    Detta går ju att variera hur mycket som helst lägg 2 msk kakao i smeten samt 1,5 dl extra socker så har du chokladrulltårta istället

    eken21 25 februari 2012

    glöm inte att rulla rulltårtan i socker supergott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben