Chokladdesserten kan förberedas, de fyllda kopparna kan stå klara i kylen, men måste gräddas precis innan den ska ätas. Då är den halvflytande och ljummen inuti som den här puddingen ska vara.
Jag kan bara säga att det här är så väldigt mycket gott...
Ingredienser
50 g smör
100 g mörk choklad
1 ägg
1 äggula
2 msk socker
4 msk Baileys irish cream eller annan likör
Florsocker till garnering
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Använd ugnssäkra espressokoppar eller cocotteformar.
- Vispa ägg, äggula och socker vitt och fluffigt.
Smält smöret och blanda i den grovhackade chokladen.
Ta kastrullen från värmen och rör tills chokladen smälter.
Rör i likören.
Blanda äggvispet med chokladsmeten och häll upp i kopparna, nästan ända upp.
Sätt in dem i ugnen och grädda i 10 minuter tills de pöser upp och ytan blir fast.
Ibland spricker ytan upp i slutet av gräddningen.
- Pudra eventuellt över florsocker och servera omedelbart.
- Mängden i en espressokopp räcker som liten dessert,
puddingen med smak av likör är ganska mäktig.
Liknande recept
Kommentarer (0)