Underbart god kaka med röda krusbär

Hade lite krusbär över och det blev denna jättegoda kakan. Avnjutes med vaniljvisp till kaffet.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl + 1 dl röda krusbär
  • Vatten
  • 1-2 msk strösocker
  • Garnering
  • Ev pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
    2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Tillsätt strösockret och rör om. Därefter tillsätts ägget, rör om igen. Till sist mjölet, bakpulvret och vaniljsockret. Observera att inget skall vispas, bara röras ihop.
    3. Häll upp i den smorda formen med en slickepott och jämna till smeten.
    4. Lägg 3 dl krusbär och strösocker i en kastrull och häll på vatten, bara så att det täcker krusbären och koka i ca 2 minuter. Krusbären mjuknar snabbt. Häll av vattnet. Skeda upp krusbären över kakan. Sprid ut ca 1 dl färska krusbär över kakan och sätt sedan in kakan i ugnen i ca 18-20 minuter. Strö ev över litet pärlsocker. Ät och njut med vaniljvisp till en kopp kaffe!
    5. Kakan blir inte hög men blir så jättegod.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (5)

    JennyV 10 augusti 2011

    Jättegod kaka som absolut ska bakas igen!!!!

    ljussken 11 augusti 2011

    Mums!! Den här kakan kommer jag att göra flera gånger! Tänker även prova med andra bär.Tack för receptet!

    boytoys 14 augusti 2011

    Vilken ugnstemperatur? Hur länge?

    margitkallgren 17 augusti 2011

    God kaka, Tack för receptet! Margit

    Gaisarn 29 augusti 2014

    Tredje gången jag gör det här receptet...lika god varje gång

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben