Underbart saftiga nötfärsbiffar med ajvar relish och fetaost

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Lätt lagad maträtt som även kan inkluderas i GI kost

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • ½ gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk matlagningsgrädde eller 1 ägg
  • 3 msk avjar relish
  • ½ pkt fetaost
  • Persilja
  • Chilipulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken eller kör den i mixern så att det blir en puré.
    2. Tillsätt löken i färsen, samt den pressade vitlöken. Tillsätt sedan matgrädde, ajvar, tärnad fetaost, persilja och alla kryddor. Rör ihop så att allt blandas.
    3. Forma färsen till lite avlånga biffar, stek i lite smör samt olja.
    4. De ska bara brynas och få färg runt om, lägg sedan biffarna i en form och ställ in i ugnen i 15 min på 200 grader, de blir saftigare på det viset.
    5. Tillbehör: Ett gott ris, samt en kall sås på turkisk yoghurt med pressad vitlök, ajvar, ett stänk cayenepeppar, salt och peppar.
    6. Vill ni ha en starkare smak så välj ajvar relish stark, annars mild.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben