Ungar.

Jag får kalla den här lilla kakan ungar, det är ett gammalt recept och då hette den "negerungar", det är inte så politiskt korrekt nuförtiden men en god liten kaka är det. Man behöver en våg för att mäta upp ingredienserna.

Ingredienser

  • 255 g smör
  • 212 g socker
  • 400 g vetemjöl
  • 7 st malda bittermandlar
  • 1 äggula
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    Rör ihop äggulan med bikarbonaten. Blanda alla ingredienserna, gärna i en matberedare. Rulla ut långa längder, förpacka i plastfolie och låt stå och vila i kylskåpet en stund Skär skivor och grädda i 200 grader ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben