Upp- och Nervända kakan

Serverar: 6-10 portioner

Så gott så...

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1/2 dl (brun) farin
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/4 dl hackad mandel
  • 1 burk aprikoser (400 g)
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 vetemjöj
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en rund bakform. Fördela smör, farin, socker och mandel i botten på bakformen. Sätt in i ugnen på 175 grader tills smöret smält. Ta ut formen och lägg i de avrunna aprikoserna med den rundade sidan nedåt.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta i mjöl, bakpulver, vanilj och blanda slutligen i vattnet. Häll smeten över aprikoserna. Grädda ca 40 - 50 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp.
    3. Servera med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    EowynUndomiel 4 november 2008

    Det låter spännande, jag testar det gärna nån gång ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben