Upp- och nervända äppleknäckbrownies

Serverar: 20 portioner

Mycket goda brownies!

Ingredienser

  • Äppelknäck-täcke
  • Knappt 1 dl farinsocker
  • Knappt 1 dl strösocker
  • 110 g smör
  • 2 matäpplen, utkärnade och tunt skivade
  • Brownies
  • 230 g smör
  • Knappt 1 dl farinsocker
  • Knappt 1 dl strösocker
  • 4 ägg, vispade
  • 9 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 tsk kanel
  • 4 matäpplen, skalade och grovt rivna
  • Knappt 4 dl hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180º. Smörj en liten långpanna.
    2. Äppelknäck: Lägg smör och socker i en liten kastrull och smält på låg värme under omrörning. Häll över smeten i formen och lägg äppleskivor ovanpå.
    3. Brownies: Lägg smör och socker i en skål och vispa smeten ljus och luftig. Vispa gradvis i äggen.
    4. Sikta mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel och vänd ner det i kaksmeten. Blanda i äpple och nötter.
    5. Häll över smeten i formen och grädda i ugnen i 35-40 min tills kakan är stel och gyllengul. Låt den svalna i formen i 10 min, stjälp sedan upp den upp- och ner och skär den i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben