Urläcker kladdkaka med mjölkchoklad, jordnötssmör o kokos

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Ja vad att säga...ännu en men ack så god! Superlätt att göra i ett nafs och väldans omtyckt.

Ingredienser

  • 100 g smält smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 msk ljus sirap
  • 3 msk jordnötssmör
  • ½ msk vaniljsocker
  • 1½ dl Vetemjöl special med fullkorn eller vanligt mjöl
  • 3 msk kakao
  • 100 g grovhackad mjölkchoklad eller toblerone
  • Smör o kokosflingor till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 170* Smörj en form 20-25 cm i diam och "bröa" med kokosflingor.
    2. 1.Smält smöret i en kastrull. 2.Rör i strösocker, ägg, sirap och jordnöttsmör. 3.Blanda de torra ingredienserna och rör i. 4.Rör till sist i den grovhackade chokladen.
    3. 5.Grädda ca 15-20 min i mitten av ugnen, tills kakan stelnat i kanten men fortfarande är kletig i mitten.
    4. Kyl kakan (i frys eller kyl)
    5. Servera med lättvispad grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    akds 9 mars 2008

    Supergod och lätt att göra

    kokina 9 januari 2009

    Jättesmarrig!! väldigt lätt att göra

    christine_t 30 september 2009

    älskar detta recept!! gudomligt

    Maithai 23 februari 2010

    Riktigt gott, instämmer med tidigare kommentarer. Jordnötssmaken och chokladbitarna gjorde att kakan upplevedes som en kombination av godis och kaka....En självklar femma för min del! Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben