Världens godaste ribs, revben
Knapriga, saftiga ribbs där köttet faller från benen. Receptet där ordspråket, "låt maten tysta mun" får en helt ny betydelse.
Ingredienser
2½ kg tunna revben
6 dl kinesisk soja
4 msk sesamolja
2 dl farinsocker
2½ tsk sambal oelek
2 strimlade purjolökar
6-8 vitlöksklyftor
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser förutom köttet. Har du tid kan du ha marinaden att stå i 4-10 timmar.
- Skär köttet i hanterliga bitar, 3-4 ben. Koka upp marinaden i en stor kastrull, lägg i köttet, låt sjuda under lock ca 1-1½ timma. Vänd nu som då på köttbitarna.
- Sätt ugnen på full effekt med övervärme eller grillvärme. Lägg köttbitarna i ugnsformar, glasera med marinaden och lägg dem i ugnen några minuter för att ytan skall bli krispig.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Hej! låter jättegott, undrar bara om det är 2 1/2 kg revben och 6 dl kinesisk soya? Kan bli bra rev till julbordet...
För söt marinad, det blev för mycket.
För söt marinad, det blev för mycket.
Blanda i marinaden saften av en lime för att balancera smakerna! ;-)
Gör som förestående tillsätt lime men också liquid smoke är flytande rökarom finns på välsorterade mataffärer. Då smakar revbenen som grillat kanon. Med dessa ändringar en fullpott.