Serverar: 50 portioner
Tid: 1 timme
Riktigt smarrig smörkola nu till jul. MUMS!!
Tips Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt. 1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. 2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då. 3. Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Rör ned valfri smaksättning (se nedan) eller behåll kolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna. 4. Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.
Otroligt goda, jag blandade i 2 msk choklad och det blev supersmarrigt!!!
Jättegod kola. Påminner lite om knäck fast utan mandlarna... En solklar femma!
Blev sådär... Hade pepparkakskrydda i, men det blev sockrigt - inte alls segt och kolalikt
Åh så goood den var!
Godaste kolan jag ätit!!!