Världens godaste svamprisotto

Serverar: 4 portioner

En jättegod risotto som är lätt att tillaga.

Ingredienser

  • 1 l höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 msk olja
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 gram risottoris
  • (2 msk persilja)
  • (2 msk gräslök)
  • 70 gram riven parmesan
  • 400 gram svamp
  • 2-4 msk smör
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen i en kastrull, sänk värmen och låt sjuda en stund under lock.
    2. Snitta upp purjolöken och skölj. skär i tunna strimlor.
    3. Värm olja i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och stek ca 5 min. Pressa i vitlök. Fräs alltsammans tills det blivit gyllenbrunt.
    4. Häll riset i stekpannan och rör ca. 1 min.
    5. Häll ca. 2 dl av buljongen över riset. Rör om hela tiden. Tillsätt mera buljong med jämna mellanrum tills vätskan absorberats, tar ca. 25 min. Rör om ibland.
    6. Skär svampen i skivor el. mindra bitar. Stek i smör.
    7. (Klipp persilja och gräslök i ett glas)
    8. Lägg persilja, gräslök, parmesan och svampen i risotton. Salta och peppra. Rör om.
    9. Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben