Värmlandskorv med pepparotsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Hederlig gammal husmanskost med lite ny kryddning. OBS: Går inte att göra med färdigkokt Värmlandskorv, för kokspadet behövs till såsen.

Ingredienser

  • 600 g värmlandskorv (rå)
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 lagerblad
  • 6-7 kryddpepparkorn
  • 1-2 tsk salt
  • Sås
  • 25 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl kokspad
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g riven pepparrot
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Skölj korven och lägg i en vid kastrull. Lägg på skivad morot och gul lök, krossade pepparkorn och vitlök. Fyll upp med vatten så det väl täcker och tillsätt lagerblad och salt. Koka upp på svag värme så korven hinner svälla, ca 6 på en 12 gradig skala. Låt småsjuda i 45 minuter utan lock. Ta upp korven och sila av 3 dl av kokspadet. Skär korven i portionsbitar och lägg tillbaka i kokspadet medan ni gör såsen. Fräs smöret i en kastrull och strö över vetemjölet, rör om. Tillsätt grädde och kokspad, koka upp under konstant omrörning. Låt småkoka 10 minuter och rör om då och då. Stäng av värmen och rör ner pepparroten, smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben