Fläskkorv med gräddkokt fänkål

Serverar: 4 portioner

Fläskkorven innehåller kött, fläsk och kryddor, medan Värmlandskorven också innehåller potatis. Jättegod husmanskost och även på julbordet.

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskkorv (rå)
  • Vatten
  • Ett par lagerblad
  • Några kryddpepparkorn
  • 2 fänkålsstånd, ca 450 g
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • ½ msk maizenaredning
  • Salt
  • Peppar
  • Lite grovskuren gräslök
  • Kokt potatis
  • Senap
  • Instruktioner

    1. Skär fänkålsstånden i klyftor och skär bort rotfästet. Koka fänkålen mjuk i lättsaltat vatten, 7-8 minuter. Ta upp med hålslev - spara vattnet. Låt fänkålsbitarna rinna av.
    2. Lägg ner fläskkorven i det varma fänkålsvattnet tillsammans med lagerblad och kryddpepparkorn. SJUD i ca 30 minuter. Vänd korven efter halva tiden. Jag har alltid pickat korven på båda sidor med en gaffel efter en stund i vattnet, just för att skinnet inte skall spricka.
    3. Blanda 2 dl matlagningsgrädde med ½ msk maizenaredning i en kastrull. Koka upp. Vänd ner fänkålen. Krydda med salt och peppar. Vänd ner lite grovskuren gräslök. Lägg upp den gräddkokta fänkålen på tallrikar med fläskkorven. Servera gärna med kokt potatis och en klicka senap.
    4. Tips! Riktig snabbmat blir det med färdigkokt fläskkorv, den behöver bara värmas i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben