Fläskkorv med gräddkokt fänkål
Fläskkorven innehåller kött, fläsk och kryddor, medan Värmlandskorven också innehåller potatis.
Jättegod husmanskost och även på julbordet.
Ingredienser
Ca 600 g fläskkorv (rå)
Vatten
Ett par lagerblad
Några kryddpepparkorn
2 fänkålsstånd, ca 450 g
2 dl matlagningsgrädde
½ msk maizenaredning
Salt
Peppar
Lite grovskuren gräslök
Kokt potatis
Senap
Instruktioner
- Skär fänkålsstånden i klyftor och skär bort rotfästet. Koka fänkålen mjuk i lättsaltat vatten, 7-8 minuter. Ta upp med hålslev - spara vattnet. Låt fänkålsbitarna rinna av.
- Lägg ner fläskkorven i det varma fänkålsvattnet tillsammans med lagerblad och kryddpepparkorn. SJUD i ca 30 minuter. Vänd korven efter halva tiden. Jag har alltid pickat korven på båda sidor med en gaffel efter en stund i vattnet, just för att skinnet inte skall spricka.
- Blanda 2 dl matlagningsgrädde med ½ msk maizenaredning i en kastrull. Koka upp. Vänd ner fänkålen. Krydda med salt och peppar. Vänd ner lite grovskuren gräslök. Lägg upp den gräddkokta fänkålen på tallrikar med fläskkorven. Servera gärna med kokt potatis och en klicka senap.
- Tips! Riktig snabbmat blir det med färdigkokt fläskkorv, den behöver bara värmas i ca 15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)