Värmlandskorv (svartkorv)

Ett gammalt korvrecept från en bok som jag hade, hette all världens korv.

Ingredienser

  • ½ kg malet oxkött
  • 3 hg malet fläskkött
  • 3 hg tärnat späck
  • 3 gula lökar
  • 4 kg skalad rå potatis
  • 3-4 msk salt
  • Malen kryddpeppar
  • 5 m krokfjälster
  • Instruktioner

    1. Kör potatisen i den grova skivan på köttkvarnen. Kör även lök och späck i köttkvarnen. Blanda ner det malda köttet och kryddorna. Stoppas löst i fjälsterna. Knyt av till 3-4 dm långa korvar.
    2. Förvaras i saltlake. Sjud i 40 minuter före servering. Kan frysas.
    3. Tänk på att det är ett gammalt recept, skrivet precis som det står, men prova er fram med kryddor och det.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben