Västerbottenpaj med forellrom och crème fraiche

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 40 minuter

Praktisk paj för picknicken då den är lika god kall som varm. Vill man ändå ha den varm kan den värmas en stund på grillen.

Ingredienser

  • 125 g smör, skuret i bitar
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 225 g västerbottenost, riven
  • 1 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Till garnering och servering
  • 2 dl créme fraiche
  • 100 g forellrom
  • Gräslök
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Nyp ihop smöret med mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop pajdegen. Tryck ut den i en pajform, c:a 20 cm i diameter med hög kant. Nagga botten och förgrädda pajen i 5 minuter på 225°. Fäst gärna kanten med folie.
    2. Ta bort foliepappret och fördela den rivna osten i pajskalen. Vispa ihop mjölken med äggen. Salta och peppra. Fyll pajskalet med äggsmeten.Grädda pajen i c:a 15 minuter på 225° eller tills fyllningen stannat och fått vacker färg.
    3. Garnera med creme fraiche, rom och klippt gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben