Västerbottensost-plättar med sikrom, röd lök och créme fraiche

Serverar: 4 portioner

Västerbottensost-plättar med sikrom, röd lök och créme fraiche

Ingredienser

  • 160 gram sikrom
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 röd lök, hackad
  • Garnering
  • 1 citron
  • färsk dill
  • blandad sallad
  • Västerbottensostplättar
  • 50 gram Västerbottensost, riven
  • 2 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 2 msk vispgrädde
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 50 gram kokt potatis, pressad
  • salt
  • vitpeppar
  • smör till stekning
  • Instruktioner

    Låt sikrommen rinna av i en tät sil. Gör plättsmeten: Separera äggulorna från vitan, vispa vitorna till hårt skum. Blanda gulor, ost, mjölk och grädde. Blanda ner mjöl och potatis, vänd ner vitorna. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör, klicka ut smeten och stek plättarna på båda sidor tills de får en vacker, gyllenbrun färg. Servera med sikrom, créme fraiche och röd lök. Garnera med sallad, citron och färsk dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben