Västerbottepaj med forellrom och crème fraiche

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Praktisk paj för picknick då den är lika god kall som varm. Jag har även serverat med rödlök och stenbitsrom istället för forellrom och gräslök, det går precis lika bra.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör, skuret i bitar
  • 3 dl vetemjöl
  • 2,5 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 225 g västerbottenost, riven
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g forellrom
  • Gräslök
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Nyp ihop smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop pajdegen. Tryck ut den i en pajform, c:a 20 cm i diameter med hög kant. Nagga botten och förgrädda i 5 min på 225 g. Fäst gärna kanten med folie. Ta bort foliepappret och fördela den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop mjölken med äggen. Salta och peppra. Fyll pajsalet med äggsmeten. Grädda i ca 15 min på 225 gr eller tills fyllningen har stannat och fått vacker färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben