Våffla med potatis och västerbottensost

Serverar: 4-6 portioner

Frasig våffla med potatis och västerbottensost som toppas med en krämig kräftröra. Lättlagad rätt som inte kräver stora insatser, men ändå känns lite lyxig.

Ingredienser

  • Våfflor
  • 2½ dl vetemjöl, 150g
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 250 g kokt potatis
  • 50 g riven västerbottensost
  • 1 msk smält smör
  • Kräftröra
  • 360 g kräftstjärtar i saltlag
  • 200 g färskost (yoghurt)
  • 1 msk hackad dill (frusen går bra)
  • ½ tsk finriven pepparrot
  • Dekorering
  • Dillvippa
  • Instruktioner

    1. Häll av spadet från kräftorna. Låt vila i en sil eller krama ur vätskan med rena händer. Hacka kräftorna men spara några som dekoration. Blanda kräftor och färskost i en skål. Tillsätt hackad dill. Skala och riv pepparroten fint. Blanda ner pepparroten i röran. Förvara i kylskåp fram till servering.
    2. Riv potatisen på ett rivjärn. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vatten och mjölk under vispning. Blanda ner riven potatis och riven ost. Rör ner det smälta smöret. Grädda på medelvärme i ett våffeljärn, 2-3 minuter.
    3. Servera våfflorna toppade med kräftröran, de sparade kräftorna och en dillvippa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben