Våfflade tacotortillas med avokadodip

Serverar: 4 portioner

Kanske en ny variant på fredagsmyset?

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 75 g riven ost
  • ½ påse taco spicemix, á 40 g
  • 8 minitortillabröd
  • 1 msk matolja
  • Salt
  • Peppar
  • Avokadodip
  • 2 ätmogna avokado
  • 1-2 cm hackad, röd färsk chili
  • 2 msk gräddfil
  • 2 tsk limesaft
  • Salt
  • Servering
  • Tortillachips
  • Ev inlagda habanero chili
  • Ev extra gräddfil
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop färsen väl med ägg, riven ost och kryddmix. Tryck ut väl på fyra av bröden, lägg de resterande bröden ovanpå.
    2. Halvera, kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa ihop med den övriga ingredienserna till dippen.
    3. Pensla bröden med lite olja. Grilla i smörgåsgrill eller våffla dem i våffeljärn i ca 2 minuter, tills färsen är genomstekt.
    4. Servera med avokadodip och övriga tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben