Räksallad med avokadodip och tortillachips

Serverar: 4 portioner

Räksallad med avokadodip och tortillachips Det är den goda dippen som ger det lilla extra till denna sallad. Avokado innehåller dessutom nyttigt fett.

Ingredienser

  • 400 g skalade räkor
  • 250 g röda cocktailtomater
  • 10 cm gurka
  • ½ röd lök
  • 1 röd paprika
  • 150 g blandad sallad
  • Dip
  • 2 avokado
  • 1 dl saften limefrukt
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • ½ vitlöksklyfta
  • Chiliflakes
  • Salt
  • 12 tortillachips
  • Instruktioner

    Halvera tomaterna, skär gurkan och rödlöken i tunna skivor, skär paprikan i bitar. Blanda med räkorna och salladen. Skär avokado i några stora bitar och lägg i en mixer. Pressa över limesaft och tillsätt yoghurt, pressad vitlök. Krydda med chiliflakes och lite salt. Mixa till en slät dip och smaka om det behövs mer salt. Servera salladen med dip och tortillachips.

    Liknande recept

    4.3
    10 min
    4
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben