Räksallad med Rhode Island

Serverar: 4 portioner

En riktigt generös lunchsallad där det är värt besväret att skala räkorna!

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal,ca 400 g skalade
  • 1 färsk lök
  • 2 avokado
  • ½ gurka
  • 1 msk pressad citronsaft
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Blandad sallad, ca 80 g
  • Dillkvistar
  • Rhode Island-sås
  • 2 dl gräddfil
  • ½ dl chilisås av ketchuptyp
  • 3–5 droppar tabascosås
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Skala och skiva löken. Dela och kärna ur avokadon. Ta ur fruktköttet i bitar med en tesked. Skär gurkan i bitar. Blanda lök, avokado, gurka, citronsaft, salt och peppar.
    2. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen.
    3. Lägg salladen på ett stort fat. Lägg på grönsakerna och toppa med räkor och dill. Servera med såsen, citronklyftor och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben