Räksallad med hasselnötspesto

Serverar: 1 portioner

Räksallad i melonskål med en pesto gjord på hasselnötter.

Ingredienser

  • ½ galiamelon
  • 100 g räkor
  • 100 g champinjoner
  • 1 lime
  • Hasselnötspesto
  • 5 hasselnötter, gärna torrostade
  • 2-3 tsk rapsolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk finhackad dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela melonen i mitten, gröp ur kärnorna och finhacka fruktköttet. Skär av lite på botten, så står den stadigare. Skala räkorna och skiva svampen tunt. Blanda samman melon, räkor och svamp. Lägg tillbaka blandningen i melonskalet. Pressa lime över.
    2. Mixa samman nötter, olja, vinäger och dill. Smaka av med salt och peppar. Ringla peston över salladen.

    Liknande recept

    4.3
    10 min
    4
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben