Räksallad à la Tobbe

Försök hitta en räksallad i affären utan tillsatser. Jag komponerade en själv, det tar bara en kvart att göra den. Recept på majonnäs finns i min kokbok.

Ingredienser

  • 2-3 svartrötter (ca 300 g)
  • 500 g skalade räkor
  • 2 dl majonnäs
  • 1 1/2-2 dl gräddfil
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • (ev 1/2-1 dl finhackad färsk dill)
  • Instruktioner

    1. Skala och ansa svartrötterna. Riv dem grovt och lägg dem i en stor sil.
    2. Koka upp lättsaltat vatten i en gryta som rymmer silen. När vattnet kokar sänk ned silen med svartrötterna och låt dem koka 3-4 minuter.
    3. Tag upp silen med svartrötterna och skölj dem under kallt vatten. Lägg dem sedan på hushållspapper för att rinna av.
    4. Hacka de väl avrunna räkorna grovt och lägg i en stor skål tillsammans med svartrötterna. Tillsätt majonnäs, gräddfil, salt och vitpeppar. Om dill önskas tillsätts den också nu. Blanda väl.
    5. Slå över räksalladen i en burk med lock och låt stå kallt till dagen efter innan den serveras.
    6. Den här räksalladen passar utmärkt som smörgåspålägg eller kanske tillbehör till grillat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    GodareMat 7 maj 2008

    Ett tillägg... Om salladen känns tunn/vattnig, det kan den bli om räkorna är väldigt vattniga, så kan man tjocka till den genom att tillsätta en hårt vispad äggula.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben