Matjespaj à la Tobbe

Serverar: 6 portioner

Mitt eget recept i en helsidesannons från Lindahls i veckotidningarna, det kallar jag erkännande...

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 kokta, skalade, kalla potatisar, 150 g
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 dl turkisk / grekisk yoghurt, 200g
  • 1 msk smör
  • 3 stora rödlökar, tärnade
  • ½ dl vatten
  • 4 ägg
  • 3 dl riven, lagrad ost
  • 1 kruka gräslök
  • Kajennpeppar
  • 300 g matjesfiléer (avrunnen vikt)
  • Instruktioner

    1. Riv potatisen. Arbeta snabbt ihop potatis, smör, mjöl och vatten till en pajdeg. Låt vila under duk i 30 minuter.
    2. Kavla ut degen och klä en pajform. Låt vila i kyl i 20 minuter.
    3. Fräs löken med smöret. Häll på vattnet och låt småputtra tills löken är mjuk och vattnet har kokat in.
    4. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet i nedre del av ugnen vid 200 grader i 10 minuter.
    5. Vispa samman ägg, yoghurt och ost.
    6. Finhacka gräslöken, spara några strån till garnering.
    7. Blanda yoghurtsmeten med gräslök och lök.
    8. Skär de väl avrunna matjesfiléerna i knappt centimeter breda bitar.
    9. Fyll youghurtsmeten i det förgräddade pajskalet.
    10. Lägg matjesbitarna i ett vackert mönster på smeten.
    11. Grädda pajen i nedre delen av ugnen vid 170 grader i ca 40 minuter.
    12. Garnera med gräslökstrån.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    GodareMat 17 juni 2009

    Så här ser annonsen ut...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben