Strimlat fläsk à la Tobbe

Serverar: 4-6 portioner

Kinesiska smaker nästan utan tillsatser... *ler*

Ingredienser

  • 750 g grytbitar av fläsk
  • 3 schalottenlökar
  • 2 gröna spansk peppar
  • 2 medelstora morötter
  • 2 gröna paprikor
  • 1 liten purjo
  • 100 g champinjoner, små färska
  • 200 g bambuskott (från burk)
  • 4 msk olja
  • 50 g valnötskärnor
  • 4 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i smala strimlor. Skala schalottenlöken och hacka fint. Dela spansk peppar, skrapa ur kärnorna och strimla eller hacka fruktköttet. Skala moroten och hacka den fint. Kärna ur paprikorna och strimla dem. Ansa purjolöken och skölj bort eventuella jordrester. Strimla den. Ansa svampen och skär den i skivor.
    2. Hetta upp en wok eller stor stekpanna. Tillsätt lite fett och fräs nötterna guldbruna under omrörning. Tag upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper. Hetta upp mer fett och fräs köttet ett par min under omrörning. Tag upp och låt också det rinna av på hushållspapper.
    3. Fräs sedan morötter, paprika och svamp någon minut. Blanda i bambuskott, lök och spansk peppar och fräs under omrörning ytterligare 1-2 min. Rör ut Maizenan i vattnet. Blanda det med soja, salt och peppar och häll det i pannan. Tillsätt söndersmulad buljongtärning och koka upp under omrörning. Blanda i kött och nötter och låt allt koka upp.
    4. Servera med jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben