Våfflor med banana split

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Gott med omväxling till grädde och sylt.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/4 dl gräddfil
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 1 dl smält smör (100 g)
  • Fyllning
  • 3-4 bananer
  • ½ l gräddglass
  • 1 tub chokladsås
  • Instruktioner

    1. Vispa upp äggen, tillsätt mjölk och gräddfil. Blanda ner de torra ingredienserna. Sist tillsättes det smälta, avsvalnade smöret.
    2. Värm upp våffeljärnet, smörj första gången. Ta ca 1 dl smet till varje våffla. Lägg dem på galler.
    3. Skala och skär bananerna i skivor och placera på våfflorna. Lägg en klick vaniljglass däröver. Häll över litet chokladsås. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 18 mars 2010

    Gjorde våfflor förra helgen, hade blåbärssylt, grädde och skivad banan på, så gott! Mums! Ska prova denna variant nästa gång som inte lär dröja =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben