Våfflor med dumle och banan

De här våfflorna kommer ursprungligen från Bryssel, där de ofta säljs av gatuförsäljare.

Ingredienser

  • 2 ekologiska ägg
  • 125 g smör
  • 2 ½ dl mjölk 3%
  • 2 vatten
  • 12 g färsk jäst
  • ½ tsk salt
  • ¾ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 ¾ dl vetemjöl
  • 100 -150 g dumlekola
  • 2 mogna bananer
  • Smält smör
  • Instruktioner

    1. 4 -8 våfflor beroende på hur tjocka du gör dom
    2. Separera äggulorna från vitorna. Smält smöret, tillsätt mjölk och vatten tills vätskan är ljummen, ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke, vänd försiktigt ner dem i smeten.
    3. Skiva dumlekolor och banan tunt och vänd ner i smeten och låt vila i 20 minuter. Värm våffeljärnet och pensla med smält smör och grädda i 3-5 minuter. Servera med florsocker, grädde eller vaaniljglass

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben