Våfflor med grädde o sylt

Serverar: 3 portioner

Jättegott med grahamsmjöl. Om man vill kan man ta mer grahamsmjöl.

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 1 liter mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 msk socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g margarin, ca
  • Tillbehör
  • Sylt
  • Grädde
  • Instruktioner

    Vispa äggen och hälften av mjölken tillsamans. Tillsätt allt mjöl(vete o graham) och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken även salt o socker. Låt stå en stund. Tillsätt bakpulver o smält margarin, häll det i smeten innan du börjar att grädda i wåffelgärnet. Vispa grädden och ät med tex hjortronsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben