Våfflor (mjölkfria)

Dessa går även att tillreda med mjölk istället för vatten om man vill. Använder man vatten kan även mjölkallergiker äta förutsatt att margarinet är mjölkfritt.

Ingredienser

  • 2 kkp socker
  • 3 ägg
  • 150 g margarin
  • 3 kkp vatten (eller mjölk)
  • 4-5 kkp vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk matsoda
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Vispa samman ägg och socker. Smält margarinet. Tillsätt vatten (mjölk), vetemjöl, bakpulver, soda och vaniljsocker i äggsmeten. Blanda om. Tillsätt det smälta margarinet. Grädda i våffeljärn. Servera med sylt och grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben