Valnöts- och vit chokladcookie

Serverar: 25 portioner

Tid: 15 minuter

Mumsigt goda!

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 dl ljust farinsocker
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl veg.olja
  • ca 1 dl vetemjöl
  • 3 msk extra fint vetemjöl
  • 1/4 tsk malen kanel
  • 25 g riven kokos
  • 175 g valnötter, rostade och hackade
  • 125 g vita chokladlinser
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 175 grader.Smörj 2 bakplåtar eller täck dem med bakplåtspapper, vispa samman ägg och strösocker och farinsocker i en skål till en jämn och krämig smet.
    2. Rör i vaniljsocker och olja,sikta ner mjölsorterna och kanel. Tillsätt kokos, valnötter och choklad och rör om ordentligt med en stor sked.
    3. Tag upp smeten med en matsked och forma till bollar som du placerar på bakplåten, platta till lite med handen om smeten faller isär.
    4. Sätt in plåten i ugn i 12-15 minuter, eller tills kakorna fått gyllene färg. Låt svalna något ögonblick på plåten, lägg sedan över ett bakgaller för att svalna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben