Vanilj-, blåbärs- och chokladpaj till många

Serverar: 16-20 portioner

Den här pajen är helt enkelt ljuvlig och den blir garanterat succé på varje fest! Passar så bra när man ska bjuda många. Jag älska hur sötman i blåbären och vaniljen bryter mot havrens mustighet och chokladens bittra ton.

Ingredienser

  • 500 gram smör
  • 5 dl havregryn
  • 9 dl vetemjöl
  • 4 dl strösocker
  • 3 msk vaniljsocker
  • 200 gram hackad mörk choklad (gärna 70% kakaohalt)
  • 500 gram frysta blåbär, eller 8 dl färska
  • 1 msk potatismjöl
  • 2,5 dl vaniljvisp
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna.
    2. Blanda havregryn, mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Smält smöret och häll i. Rör ihop tills det blir en smulig deg.
    3. Ta hälften av smuldegen och fördela den i långpannan. Blanda bären med potatismjölet och strö dessa i pannan. Fördela chokladen över bären.
    4. Vispa vaniljvispen riktigt fluffig och bred den över bär och choklad. Strö över resterande smuldeg.
    5. Grädda i ungefär en halvtimme tills ytan börjar få lite färg. Servera ljummen med glass eller kall med vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben