Vaniljkrämspaj med kiwi

Serverar: 4 portioner

Denna snabblagade paj fylls med vaniljkräm och dekoreras med kiwifrukt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk farinsocker
  • 50 g smör
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 dl mellangrädde
  • 3 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 2 - 3 kiwifrukter
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen. Sätt ugnen på 200 grader. Kör snabbt samman vetemjöl, farinsocker, smör och vatten i en mixer.
    2. Tryck ut degen i en form, ca 18 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt det svalna.
    3. Gör vaniljkrämen. Koka upp mellangrädden. Dra kastrullen åt sidan. Lå det stå 10 minuter.
    4. Rör samman gulor och strösocker. Vispa ner det i grädden. Sjud upp blandningen och vispa hela tiden. Kyl såsen.
    5. Vispa vispgrädden och blanda ner vaniljsockret. Rör ner i såsen.
    6. Skala och skiva kiwifrukterna. Fyll pajskalet med kräm och dekorera med kiwifrukter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben