Vaniljpannkaka

Serverar: 4-6 portioner

En himmelsk ugnspannkaka med smak av mannagryn och vanilj - servera pannkakan ljummen med en klick kvarg och sylt eller vispad grädde och blåbärssylt eller jordgubbssylt...

Ingredienser

  • 8 dl mjölk
  • 1½ dl mannagryn
  • ½ tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2½ dl Arla Köket Kesella kvarg, vanilj
  • ca 2 dl sylt eller bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Smörj en ugnssäker form, ca 22 cm i diameter och bröa med mannagryn. Koka upp mjölken i en kastrull.
    3. Ta kastrullen från värmen. Vispa ner mannagryn och salt. Koka under omrörning på svag värme ca 4 min.
    4. Ta kastrullen från värmen igen.
    5. Vispa ihop och rör ner ägg, strösocker och vaniljsocker. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.
    6. Låt svalna och pudra ev över lite vaniljsocker. Servera pannkakan ljummen med en klick kvarg och sylt eller vispad grädde och blåbärssylt eller jordgubbssylt...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben