En himmelsk ugnspannkaka med smak av mannagryn och vanilj - servera pannkakan ljummen med en klick kvarg och sylt eller vispad grädde och blåbärssylt eller jordgubbssylt...
Ingredienser
8 dl mjölk
1½ dl mannagryn
½ tsk salt
2 ägg
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2½ dl Arla Köket Kesella kvarg, vanilj
ca 2 dl sylt eller bär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Smörj en ugnssäker form, ca 22 cm i diameter och bröa med mannagryn. Koka upp mjölken i en kastrull.
- Ta kastrullen från värmen.
Vispa ner mannagryn och salt.
Koka under omrörning på svag värme ca 4 min.
- Ta kastrullen från värmen igen.
- Vispa ihop och rör ner ägg, strösocker och vaniljsocker.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.
- Låt svalna och pudra ev över lite vaniljsocker.
Servera pannkakan ljummen med en klick kvarg och sylt eller vispad grädde och blåbärssylt eller jordgubbssylt...
Liknande recept
Kommentarer (0)