Vaniljpannkakor med kryddiga clementiner

Serverar: 4-6 portioner

Pannkakssmeten blir bara bättre om den får stå i kylen och svälla över natten.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl, 180g
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 25 g smör
  • Kryddiga clementiner
  • 4 clementiner
  • ½ tsk mald kanel
  • ½ tsk stötta kardemummakärnor
  • 1 krm mald ingefära
  • 2 msk flytande honung
  • Garnering
  • Florsocker
  • Servering
  • Lätt vispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop äggen med lite av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken, vaniljsocker och salt. Stek tunna pannkakor i smöret i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
    2. Skala och skär clementinerna i tunna skivor. Lägg dem på ett fat. rör ut kryddorna i honungen och ringla över clementinerna.
    3. Pudra florsocker över pannkakorna och servera med clementiner och gärna lätt vispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben