Vaniljstrutar - Mug cakes

Serverar: 4 portioner

Perfekta på en tebjudning en solig eftermiddag! Och alla ungar älskar dem, så varför inte byta ut den vanliga tårtan på kalaset?

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 1 medelstort ägg
  • 1 msk mellanmjölk
  • 2 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
  • 3 msk finkornigt socker
  • 4 msk självjäsande mjöl
  • 1 nypa salt
  • 4 små flatbottnade glasstrutar (eller grädda i 4 mindre koppar)
  • Topping
  • 4 msk rumsvarmt smör
  • 6 msk florsocker
  • 1/4 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
  • 1 tsk strössel
  • 1 msk jordgubbssås
  • 2 chokladpinnar, i halvor
  • Smakvarianter på toppingen
  • Byt ut vaniljen mot 1 msk avsvalnad smält choklad eller sylt
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en mugg i mikron i 10-20 sekunder. Tillsätt ägg, mjölk och vanilj och vispa samman med en gaffel. Blanda i socker, mjöl och salt och rör till en slät smet. Fördela smeten i de 4 glasstrutarna eller kopparna och ställ dem på en assiett. Kör i mikron i 1 minut och 45 sekunder (600 W), 1 minut och 30 sekunder (800 W) eller 1 minut och 15 sekunder (1000 W). Låt svalna.
    2. Gör toppingen under tiden. Vispa samman smör, florsocker och vanilj till en smidig smet och skeda ner den i en spritspåse med en stor stjärntyll. Spritsa krämen på kakorna i en spiral - bäst är att börja från kanten och hålla i ett jämnt tryck på påsen medan man arbetar sig inåt. Avsluta genom att lätta på greppet, trycka ner tyllen lite och så dra den rakt upp.
    3. Dekorera med hur mycket sås, strössel och chokladpinnar du vill.
    4. Använder du 3½ dl mugg kör du kakan i mikron 2 minuter och 50 sekunder (600 W), 2 minuter och 30 sekunder (800 W), eller 2 minuter och 10 sekunder (1000 W). Låt svalna. Halvera mängden smör, florsocker och vanilj till toppingen.

    Liknande recept

    5
    45 min
    14
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben