Vanilla Crumb Cake

Serverar: 30 portioner

Gott från staterna. En klick grädde och hallon är gott till dessa rutor.

Ingredienser

  • 7½ dl vetemjöl
  • 4½ dl strösocker
  • 6-7 tsk bakpulver
  • 250 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl crème fraiche
  • Dekoration
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt det smälta smöret och gör en smuldeg.
    2. Ta bort 3 dl av smulorna och blanda ner ägg och crème fraiche i resten.
    3. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm. Bred ut smeten och strö smulorna över.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen i 10-20 min. När den är klar ska den vara fuktig men inte kletig.
    5. Låt den svalna och skär sedan i bitar.
    6. Servera med kall vispad grädde och goda bär.

    Liknande recept

    5
    45 min
    14
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben