Vanliga havrekakor med choklad
Väldigt enkla och lätta att variera med. Ha t ex russin i istället för choklad.
Vill du inte ha dem så spröda kan du ta i bakpulver istället för hjorthornssalt, men då förlorar du den skarpa smaken. Det går även att ta hälften av varje.
Ingredienser
3 dl havregryn
125 g margarin eller smör
1 1/2 dl socker
3 msk vatten
2 dl vetemjöl
200 g blockchoklad
1 tsk hjorthornssalt
(Eller 1 1/2 tsk bakpulver)
Instruktioner
- Sätt på ugnen 175-200º C. Smält fettet och häll det över havregrynen i en skål.
- Hacka chokladen och blanda i med de övriga ingredienserna. Klicka ut smeten på plåtar.
- Smörj plåten eller använd bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hej hej! Tycker att detta var ett jättebra recept, på enkla med väldigt väldigt goda havrekakor. Uppskattas både av mig och mina fika gäster.:) Tack så mycket för receptet.:) //MVH Marica