Vanliga havrekakor med choklad

Serverar: 50 portioner

Väldigt enkla och lätta att variera med. Ha t ex russin i istället för choklad. Vill du inte ha dem så spröda kan du ta i bakpulver istället för hjorthornssalt, men då förlorar du den skarpa smaken. Det går även att ta hälften av varje.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 125 g margarin eller smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 msk vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 200 g blockchoklad
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • (Eller 1 1/2 tsk bakpulver)
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen 175-200º C. Smält fettet och häll det över havregrynen i en skål.
    2. Hacka chokladen och blanda i med de övriga ingredienserna. Klicka ut smeten på plåtar.
    3. Smörj plåten eller använd bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Marica90 3 september 2009

    Hej hej! Tycker att detta var ett jättebra recept, på enkla med väldigt väldigt goda havrekakor. Uppskattas både av mig och mina fika gäster.:) Tack så mycket för receptet.:) //MVH Marica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben