Vardagsfisk i gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabb fiskrätt som barn brukar gilla.

Ingredienser

  • 400 g vit djupfryst fisk
  • 8 mindre potatisar
  • 4 ägg
  • 1 brk creme fraiche 15 %
  • persilja
  • 2 msk stark, söt senap
  • mjöl att reda med
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Ställ fram smöret så det blir rumstempererat. Skala potatisen och skär i bitar, större eller mindre efter behag. Koka den som vanligt i en kastrull, ungefär 10 minuter. Koka under tiden även äggen så de blir hårdkokta. Koka också fisken i 10 minuter, och spar 5-6 dl av fiskspadet. Dela fisken i bitar. Skala äggen och skär dem i bitar. Häll av potatisvattnet och ställ potatisen åt sidan. Blanda mjöl i smöret till redning, häll en bottenskyla av fiskspadet i en gryta , värm och tillsätt redningsmjöl/smöret. Späd med spadet allteftersom, tillsätt senap, salt och peppar. Ha i creme fraishen och spad, låt det gärna koka ihop lite, så det blir som en något tjockare sås samt tillsätt fisken, äggen och potatisen. Ha till slut i persiljan.
    2. Vi äter rätten med sked, och serverar hårt bröd med ost till.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (1)

    Angeli 7 juni 2009

    Jag använde färsk rödspätta och ca 20 färskpotatisar, även lite mer fiskspad och redning. Ja barnen åt väldigt mycket. Mosade till potatisen och äggen lite på deras tallrikar. Jag tyckte också att det var gott:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben