Vårkyckling med spetskåldolme i balsamvinäger
Serverar:
4 portioner
Tid:
45 minuter
Pollo primavera con verza dolma all'aceto balsamico
Ingredienser
4 små vårkycklingar
2 spetskålhuvuden
1 majrova
200 g Fontinaost
1 knippe vårlök
1 l vatten till kokning
1 dl balsamvinäger
1 msk skirat smör
½ dl strösocker
2 msk rapsolja
Salt
Peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader. Gnid in kycklingarna med olja, salt och peppar, lägg i ugnsfast form. Kör i ugnen i 20-25 minuter.
Koka upp vatten med 2 teskedar salt i en stor kastrull. Plocka de större yttersta bladen från kålen och koka i 2-3 minuter. Ta upp.
Skär majrovan i centimeterstora stavar. Koka dem med vårlöken (också skuren i stavar) i 2-4 minuter. Låt svalna.
Rulla in ost, majrova och lök i kålbladen och slut till bladen runtom. Pensla med smör. Kör i ugnen i 7-9 minuter.
Häll under tiden balsamvinägern och socker i en kastrull, koka och reducera till hälften (tar 6-10 minuter).
Liknande recept
Plommonchutney med balsamvinäger
Marinad med balsamvinäger och chipotle
10 min
6-8
Lövbiff med paprika och balsamvinäger
4
Punsch- och citronparfait med jordgubbar marinerade i balsamvinäger
8-10
Kycklingfilé marinerad i balsamvinäger
6
1
Lingon med fikon och balsamvinäger
Balsamvinäger rostad potatis
40 min
4-5
Skinkstek marinerad i vitlök, soya och röd balsamvinäger
4
Tomatsallad med rödlök och balsamvinäger
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!