Vårkyckling med spetskåldolme i balsamvinäger

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Pollo primavera con verza dolma all'aceto balsamico

Ingredienser

  • 4 små vårkycklingar
  • 2 spetskålhuvuden
  • 1 majrova
  • 200 g Fontinaost
  • 1 knippe vårlök
  • 1 l vatten till kokning
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 msk skirat smör
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Gnid in kycklingarna med olja, salt och peppar, lägg i ugnsfast form. Kör i ugnen i 20-25 minuter.
    2. Koka upp vatten med 2 teskedar salt i en stor kastrull. Plocka de större yttersta bladen från kålen och koka i 2-3 minuter. Ta upp.
    3. Skär majrovan i centimeterstora stavar. Koka dem med vårlöken (också skuren i stavar) i 2-4 minuter. Låt svalna.
    4. Rulla in ost, majrova och lök i kålbladen och slut till bladen runtom. Pensla med smör. Kör i ugnen i 7-9 minuter.
    5. Häll under tiden balsamvinägern och socker i en kastrull, koka och reducera till hälften (tar 6-10 minuter).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben