Plommonchutney med balsamvinäger

En sötstark härlig chutney som passar utmärkt till ostbrickan. Sötma från plommon, syrlighet från lök och äpple blandas väl med hettan från chilin och smaken från balsamvinägern. Härlig eftersmak. Detta är en rätt liten sats så dubblera gärna.

Ingredienser

  • 700 g plommon (vikt utan kärnor)
  • 1 rödlök
  • 1 äpple (typ royal gala)
  • 1 röd chili, gärna stor
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl brun farin
  • Instruktioner

    Skär plommon i kvartar. Skär löken och äpplet i mindre bitar. Skär "slantar" av chilin och låt kärnorna vara kvar. Lägg alltsammans i en kastrull och slå över vinäger och farinsocker. Rör om och låt koka i ca 50 minuter. Jag lät locket ligga på de första 20 minuterna. Dra av plattan och låt svalna kort, häll sedan i en ren glasburk och låt svalna helt. Lägg på lock och ställ in i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben