Plommonchutney

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Gott till det mesta.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg plommon
  • 1 dl vatten
  • Saft av 2 st pressade citroner
  • 1 kg socker
  • 4 msk salt
  • 1/2 kg lök röd eller gul
  • 1 hel vitlök (skala klyftorna)
  • 3 dl vinäger (vit eller röd)
  • 1/2 dl gula senapsfrön (eller 2 påsar )
  • 2 msk mald koriander eller om man får tag i korianderfrön
  • 2 msk citrontimjan blad eller vanlig timjan
  • 1 tsk cayennepeppar
  • (1 tsk chilipulver)
  • Instruktioner

    1. Plommonen väges och tvättas samt räknas och kokas sedan med skal och kärna i 30 min under lock med vattnet.Ta bort kärnorna och räkna dem, så det inte blir några kvar. .Häll sedan i allt utom koriandern, timjan, cayennepeppar och det ev chilipulvret och låt det sedan småkoka igen utan lock i ca 30 min, skumma efter hand bort det vita skummet och rör lite då och då. Tillsätt sedan resten av kryddorna och koka/sjud i ytterligare 25 min och rör lite då och då,
    2. Häll på burk sedan klart (konsistensen blir som marmelad ungifär när den kallnat).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben