Plommonchutney

Ett gott tillbehör till fläskkött eller orientaliska rätter.

Ingredienser

  • 3/4 kg plommon
  • 1 gul lök
  • 2 äpplen
  • 125 g russin
  • 2 dl strö- eller farinsocker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • ½ tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk krossade korianderfrön eller ½ tsk malen
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • Konserveringsmedel
  • Instruktioner

    1. Skölj och dela plommonen, ta ur kärnorna. Skala lök och äpplen och mixa allt till mos. Blanda moset med övriga ingredienser utom konserveringsmedlet i en kastrull.
    2. Koka sakta utan lock tills chutneyn är fast och tjock. Ta grytan av värmen.
    3. Skumma ytan väl och tillsätt konserveringsmedel. Slå upp chutneyn på väl rengjorda glasburkar och förslut.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 8 oktober 2008

    Kanongott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben