Plommonchutney med rivet apelsinskal

Tid: 30 minuter

Sötsyrligt och kryddig chutney som passar till det mesta.

Ingredienser

  • 1 kg plommon i mindre bitar
  • 2 skalade och finhackade rödlökar
  • 1 msk finriven ingefära
  • 2½ dl rött vin
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl socker
  • Ev finrivet skal av 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Dela, kärna ur och skär plommon i midre bitar. Koka upp plommonen med skalad och finkackad rödlök, finriven ingenfära rött vin, balsamvinäger, kanelstänger, chilipulver, salt, socker, ev. finrivet skal av apelsin i en kastrull.
    2. Koka utan lock 20 minuter. Rör då och då.
    3. Häll upp på varma, väl rengjorda glasburkar. Fyll ända upp. Sätt på lock och låt kallna.
    4. Förvara chutneyn kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben