Plommonchutney med russinmix

Russinen blir pricken över i:et! En god och smakrik chutney.

Ingredienser

  • 1 kg plommon
  • 1 gul lök
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 dl risenta rårörsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 kanelstång
  • 10 kryddnejlikor
  • 1 msk gult senapsfrö
  • 90 g risenta russinmix
  • ½ - 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Kärna ur plommonen och lägg dem i en tjockbottnad kastrull. Hacka löken grovt och lägg i kastrullen.
    2. Tillsätt alla ingredienser utom sambal oelek och russinmix. Koka upp och låt puttra utan lock på medelvärme i cirka en timme. Rör med jämna mellanrum för att undvika att chutneyn bränns vid.
    3. Blanda i sambal oelek och russinmix i den färdigkokta chutneyn och häll upp i glasburkar. Förvarad i kyl håller sig chutney cirka två månader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben